Please choose the requested recipe :
Tuna Salate
1 of meer eieren hard koken (ong 8 min in kokend water-
1 blikje tonijn openen
voor klein blikje - 1 ei gebruiken / eieren dus in verhouding tot grootte
blik
eigeel en eiwit fijnstampen samen met de tonijn ; ondertussen mayonaise
bijvoegen
Opletten dat je niet teveel mayonaise gebruikt!
Top
Crab Salate
zie bereiding tonijnsla, maar tonijn vervangen door krab!
That's it!
Top
Bloemkool & white sausage
Bloemkool:
water koken - bloemkool in trosjes snijden
als water kookt , de trosjes bloemkool erin leggen en verder laten koken tot
ze beetgaar zijn.
Zeker niet te lang laten koken want dan wordt bloemkool smakeloos.
Saus: een flinke klont boter smelten (ongeveer 25/50gr ),
van zodra gesmolten (kleur is nog geel en zeker niet bruin) een eetlepel
bloem (2 gewone eetlepels of één eetlepel met een hoge toren) erbij voegen.
Mengsel tot een papje roeren en al roerend langzaam melk bijvoegen
Na enige tijd heb je een mooie witte saus.
Kruiden met peper en kruidnoot (of wat ge bij de turken vindt)
Top
Carrots
wortelen schrapen en heel goed onder het water wassen zodat vuil eraf is
In stukjes of rondjes snijden
Eventueel een halve ajuin in kleine stukjes snijden
Boter laten smelten, de ajuin een minuutje laten bakken (moet nog glazig =
matte kleur van glas zijn)
Worten bijvoegen, eventjes omroeren en dan een scheut water zodat niet
aanbrandt
Als wortelen mals zijn, een beetje suiker bijvoegen
Top
|